Αναζήτηση:
Σε συνεργασία με:


 WIDTH=Παραδόθηκαν τα περιφερειακά αεροδρόμια
Source: news
11/04/2017

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενεργοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η σύμβαση παραχώρησης για 40 χρόνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι η γερμανική Fraport, σε κοινοπραξία με τη Slentel, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.

​Η έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης οδηγεί στην καταβολή, για τα επόμενα 40 χρόνια, ετήσιου πάγιου τιμήματος παραχώρησης αξίας 22,9 εκατ. ευρώ Σε κάθε αεροδρόμιο τοποθετείται airport manager, που αποτελεί στέλεχος της Fraport Greece, όπως και υπάλληλοι που έχει προσλάβει ο παραχωρησιούχος. Ενδεικτικά, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τοποθετούνται περίπου 200 υπάλληλοι της Fraport, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να συνυπάρχει με την εταιρεία παραχώρησης.

Η έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης οδηγεί στην καταβολή, για τα επόμενα 40 χρόνια, ετήσιου πάγιου τιμήματος παραχώρησης αξίας 22,9 εκατ. ευρώ και ετήσιου μεταβλητού τιμήματος παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών της Fraport Greece. Οδηγεί, ακόμη, στην έναρξη επενδύσεων, μέσα στην πρώτη τετραετία παραχώρησης, της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 20% συγκριτικά με το προβλεπόμενο από τη σύμβαση παραχώρησης.

Άμεσα η Fraport Greece θα υλοποιήσει παρεμβάσεις που σχετίζονται με την αναβάθμιση της σήμανσης στα αεροδρόμια και τη βελτίωση των χώρων υγιεινής, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Οι εργασίες αναβάθμισης στα 14 αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη και Σκιάθος) θα βρεθούν σε πλήρη εξέλιξη (με ανάδοχο την Intrakat) το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε μας και στο twitter

twitter-

Επικοινωνία: ldemertzis@aviationnews.gr


Δωρεάν εγγραφή στο ημερήσιο email.
E-Mail
 


H Εταιρεία ~ Επικοινωνία ~ Η Ομάδα ~ Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης

© aviationnews.gr - ® all rights reserved